Συχνές Ερωτήσεις | Επικοινωνία | Σύνδεσμοι | Χορηγοί
ΠροφίλΑσθένειαΠεριοδικόΣυμπόσιαΝέα/ΑνακοινώσειςMediaΕπιστημονικές Εξελίξεις
Ασθένεια

Ποια τα συμπτώματα;

Ποιές οι μορφές;

Τρόποι αντιμετώπισης
περισσότερα 
Συμπόσια

21st Nikolas Symposium

20th Nikolas Symposium

19th Nikolas Symposium
περισσότερα 
Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η LCH;

Τι προκαλεί την LCH;

Τι είδους προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν;
περισσότερα 
Αρχική ΣελίδαΙστορίες

30/1/2012: Όταν η ιστιοκύττωση χτύπησε και την δική μου οικογένεια

Είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε για ασθένειες, νόσους και άλλα θέματα υγείας, σε μια εποχή με τόσα άλλα προβλήματα. Όταν η Ιστιοκύττωση χτύπησε και την δική μου οικογένεια, τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου δώσαμε έναν αγώνα σκληρό. Τον πιο μεγάλο αγώνα βέβαια τον έδωσε η κόρη μας Ναταλία.

Δεν γνωρίζαμε την νόσο της Ιστιοκύττωσης, ούτε ξέραμε που να αποφανθούμε. Το νοσοκομείο ήταν ένα άγνωστο περιβάλλον για εμάς. Προσπαθούσαμε να κατανοήσουμε όλες τις άγνωστες πληροφορίες που μας έδιναν οι γιατροί, αλλά χωρίς ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αρχίσαμε να ψάχνουμε στο διαδίκτυο για κάτι που θα μπορούσε να λύσει τις απορίες μας και ίσως να μας έδινε και άλλες λύσεις. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που συνειδητοποιείς πόσο ασήμαντα είναι τα μέχρι τώρα προβλήματα που ταλάνιζαν τη ζωή μας.

Σταθήκαμε όμως τυχεροί γιατί στη διαδρομή βρήκαμε τον Σύλλογο Άρτεμις, τον Πρόεδρο κ. Κοντογιάννη αλλά και την κα Μπαξεβανίδου ?μέλος του Συλλόγου τα τελευταία είκοσι χρόνια- που με τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους αλλά και τη συνεχή υποστήριξη τους κατάφεραν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε το αρχικό σοκ της γνωμάτευσης. Ενωμένοι μπορούσαμε να ελπίζουμε ότι η μάχη αυτή θα έχει αίσιο τέλος.

Αισθανόμαστε ευλογημένοι που υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που με τις ενέργειες τους υποστηρίζουν έμπρακτα την έρευνα και την συνεχή ενημέρωση, αλλά πολύ περισσότερο για τον τρόπο που αγκαλιάζουν τις οικογένειες που πλήττονται.

Φέτος, αποφάσισα να τρέξω τα 10 χλμ του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2011. Ήταν μεγάλη μου τιμή να φοράω την μπλούζα του Συλλόγου μας και να με ρωτούν για την ασθένεια...

Η προσπάθεια δεν τελειώνει ποτέ, όμως τώρα πια ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι και τη Ναταλία μας θα την προστατεύει πάντα ο Σύλλογος Άρτεμις σαν φύλακας άγγελος.


 λίστα |  επιστροφή
Στείλτε μας τη δική σας ιστορία στο info@histioartemis.gr