Συχνές Ερωτήσεις | Επικοινωνία | Σύνδεσμοι | Χορηγοί
ΠροφίλΑσθένειαΠεριοδικόΣυμπόσιαΝέα/ΑνακοινώσειςMediaΙστορίεςΕπιστημονικές Εξελίξεις
Ασθένεια

Ποια τα συμπτώματα;

Ποιές οι μορφές;

Τρόποι αντιμετώπισης
περισσότερα 
Συμπόσια

21st Nikolas Symposium

20th Nikolas Symposium

19th Nikolas Symposium
περισσότερα 
Νέα / Ανακοινώσεις

Συγκέντρωση Γονέων-Ιατρών του Συλλόγου Άρτεμις

Ευχές από τον Σύλλογο Άρτεμις για την Ιστιοκύττωση

28th Nikolas Symposium 12 Μαΐου 2018
περισσότερα 
Αρχική ΣελίδαΣυχνές Ερωτήσεις
Τι είναι η LCH;

Η LCH (Ιστιοκύττωση του Κυττάρου του Langerhan) είναι μία σπάνια νόσος που κυρίως προσβάλει τα παιδιά. Παρακολουθείται στα ογκολογικά / αιματολογικά κέντρα παιδιατρικών Νοσοκομείων, υπό την επίβλεψη Παιδιάτρων Ογκολόγων. Η ασθένεια πρωτοπαρουσιάστηκε στην ιατρική βιβλιογραφία στις αρχές του αιώνα. Παρόλο που οι γιατροί έχουν στο παρελθόν γράψει αρκετά για την ασθένεια, τα τελευταία χρόνια είναι που έχει προσελκύσει έντονη προσοχή και ενδιαφέρον.

Τα ιστιοκύτταρα είναι μια κατηγορία κυττάρων που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα. Η λειτουργία τους είναι να βοηθάνε στην καταστροφή ορισμένων ξένων στοιχείων και να καταπολεμούν τη λοίμωξη. Για άγνωστο λόγο οι ασθενείς που πάσχουν από την ασθένεια έχουν πολύ περισσότερα ιστιοκύτταρα (Κύτταρα του Langerhan από το όνομα του Αυστριακού Βιολόγου που ανακάλυψε). Τα κύτταρα αυτά συσσωρεύονται σε συγκεκριμένες περιοχές του οργανισμού και δημιουργούν διάφορα πολύ σοβαρά προβλήματα.

Η ασθένεια LCH είναι επίσης γνωστή και ως

  • Ιστιοκύττωση-Χ
  • Ηωσινόφιλο κοκκίωμα
  • Σύνδρομο Hand-Schuller-Christian
  • Ασθένεια του Letterer-Siwe
Υπάρχει επίσης ένας αριθμός όρων που έχουν χρησιμοποιηθεί για την περιγραφή συνδρόμων τα οποία θεωρούνται ότι είναι LCH. Αυτοί περιλαμβάνουν Δικτυοενδοθηλίωση, Σύνδρομο Hashimoto-Pritzker, Αυτοθεραπευόμενη Ιστιοκύττωση, Αμιγώς δερματική Ιστιοκύττωση, Κοκκιωμάτωση απο κύτταρα Langerhans, Ιστιοκύττωση τύπου II, Μη λιποειδής δικτυοενδοθηλίωση.

Τι προκαλεί την LCH;
Τι είδους προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν;
Τι εξετάσεις γίνονται;
Πώς αντιμετωπίζεται;